• Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon

Cascade en de binnenruimte

Cascade

Een huisstijl laat zien wie je bent en waar je voor staat. Medewerkers identificeren zich ermee. Klanten en stakeholders herkennen zich erin. Maar beleven doe je een huisstijl pas echt in de fysieke ruimte. Daarom is de aankomst bij een gebouw, de bewegwijzering en de aankleding van de entree en overige ontvangstruimten ook zo belangrijk. Het geeft bezoekers een juiste eerste indruk. Of het bevestigt de indruk die men al had van uw bedrijf of organisatie.

 

Project - Omschrijving

 

Klanten waarvoor Cascade binnenruimtes en bewegwijzering heeft ontworpen

 

Multimediaal

Voor een ruimtelijk ontwerp zijn de architectuur en inrichting van het gebouw maatgevend. Het huisstijlontwerp voegt hier de identiteit van de gebruiker aan toe. Soms heeft een gebouw echter al een identiteit van zichzelf. In dat geval is het de kunst om beide identiteiten te doen samenvallen. Naast de muur- en/of glaswandontwerpen spelen ook andere ruimtelijke huisstijldragers een belangrijke rol. Denk hierbij aan gevelbelettering, vlaggen en banieren, de bewegwijzering en naambordjes. Allemaal zaken waarmee Cascade al bij de eerste schetsen van een huisstijlontwerp rekening houdt (ook als de opdrachtgever er niet direct om vraagt). Een huisstijl laat zich immers pas écht goed zien in al zijn dimensies en toepassingen.

KNZB - Beeldobjecten
voor de diverse zwemsporten

 

Duurzaamheid

Zeer actueel in ruimtelijk ontwerpen is duurzaamheid. En dan doelen wij vooral op de keuze van de materialen. Zowel de materialen waarvan de drager wordt gemaakt als waarop het ontwerp wordt toegepast, moeten tegen een stootje kunnen en de tand des tijds doorstaan. Vervanging is namelijk niet altijd mogelijk en doorgaans vrij kostbaar. Bovendien mag het milieu niet vervuild worden, ook niet in esthetisch opzicht. Al wordt dat laatste vaak niet ‘gecontroleerd’. Daarom is huisstijlmanagement een vak apart, en werkt Cascade - noblesse oblige - al vanaf het begin samen met een van de beste bedrijven in dit vak, RGN brand identity services uit Almelo. Want kwaliteit en duurzaamheid zijn voor ons synoniem.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over huisstijlen kunt u bellen met Olga IJspeert. Wilt u meer weten over het ontwerpen voor het aankleden van binnenruimtes en objecten en van signage en bewegwijzering, vraag dan naar onze specialist op dit gebied, Frans Lieshout. 

Telefoon 020 - 462 30 30